Purjolöksbakad klimatbiff:
300 g formbar färs (anamma)
100 g mungbönefärs
100 g riven kall potatis
100 g grillade champinjoner mixade
60 g blancherad purjolök
25 g rostad lök
10 g flytande buljong

Gör såhär:
Blanda samtliga ingredienser och tänk på att låta anamma färsen tina långsamt i kyl. 
Baka av i form med smörpapper i botten på ca 150 grader i ca 15 20 min.
Skär i kuber och pensla med lite olja och soja och bränn av på 200 grader i ugn innan servering.

Mungbönebollar med skinkvegofärs:
500 g skinkvegofärs
500 g mungbönefärs
50 g majonnäs
40 g felix potatismos

Gör såhär:
Blanda samtliga ingredienser och forma sedan till bollar.
Stek olja eller kör dom i ugn på ca 200° i lite olja tills dom fått färg.
Servera med en valfri sås, eller tex en snabb tomatsås.

Kalles fiskbiffar med dill:
112 g fiskfärs (färsk)
50 g hackad dill
100 g majonnäs
50 g kalles kaviar
2-4 g salt
2 g vitpeppar malen
3 g fiskbuljong
11 g lime


Gör såhär:
Blanda samtliga ingredienser och forma sedan till biffar eller bollar.
Tillaga på fisk program i ugnen och en kärntemp på 55°